In 2018 heeft Rotary Club Midden Betuwe Valburg de stichting Rotary Stop Malaria opgericht. Doel van de stichting was een bijdrage te leveren aan het voorkomen van Malaria. Dit deed de stichting door bedrukte klamboes te doneren in Oeganda. Het drukken van klamboes blijkt uiterst effectief te zijn om te voorkomen dat klamboes voor andere doeleinden gebruikt worden zoals het maken van hekken, schommels of beschermen gewassen. De foto op de klamboe maakt dat kinderen gehecht zijn aan hun klamboe en er graag onder slapen. De stichting heeft in haar bestaan bijna 20.000 klamboes gedoneerd en daarmee bij vele kinderen in Oeganda malaria voorkomen.

Inmiddels hebben diverse andere organisaties de donaties  van bedrukte klamboes over genomen. Ook is er een internationale organisatie van Rotary Against Malaria ontstaan (www.ram-global.org). Dit maakt dat de lokale stichting is opgeheven en dat wij u graag door verwijzen naar de global organisatie. Wij zijn nog enige tijd bereikbaar voor vragen. U kunt een mail sturen aan contact@rotarystopmalaria.nl.

Wij willen alle rotarians die bijgedragen hebben aan deze stichting bedanken, maar vooral danken wij alle bijna 20.000 donateurs.